Skatterådgivning

Har du funderat över vad en skatterådgivare gör egentligen eller funderar du på att utbilda dig till det? Här har du en liten guide eller översikt över vad skatterådgivning är egentligen. En skatterådgivare utför ungefär som det låter, rådgiver företag men även privatpersoner, med hur de ska redovisa samt betala skatten på rätt vis men även på ett långsiktigt och hållbart sätt. Du kan få hjälp med allt som handlar om inkomstskatt, företagets arbetsgivaravgifter och självklart hur du betalar moms.

Skatterådgivning & tjänster

Nedan följer en kort sammanfattning över vad en sk skatterådgivare utför för tjänster:

  • Du kan få råd om beskattning gällande föreningar och stiftelser.
  • Det spelar ingen roll om du företagsägare eller privatperson, du kan ändå få hjälp med beräkning och redovisning av alla typer av skatter.
  • Du kan få hjälp med analyser och utläsande av dessa, gällande skatteregler till exempel vid köp och försäljning av bolag eller vid generationsskifte.

Om du tänker efter så är det väldigt många tillfällen som gör att du behöver få hjälp av en skatterådgivare, de flesta ekonomiska transaktioner ger upphov till skattekonsekvenser. Ju större affärer som görs desto större behov brukar också finnas av att anlita en skatterådgivare. Här får det verkligen inte gå fel! Det finns också andra situationer som kräver expertkunskap och det är till exempel vid uppstart av nytt företag, vid förvärv av ett företag men även vid omstruktureringar samt nedläggning. Detta gäller ju så klart i första hand för företag, men om du tänker efter så kan det finnas tillfällen då även privatperson behöver rådgivning, om du tänker att du ska göra en husaffär utomlands för att du har planer på att bosätta dig i ett annat land.

Skatterådgivare FAR

Vad krävs för att få kalla sig för skatterådgivare? I princip vem som helst skulle kunna kalla sig för skatterådgivare, men om du ska vara säker på att personen du anlitar faktiskt har den kunskap som den utger sig för att ha så finns det rekommendationer att du anlitar en så kallad Auktoriserad Skatterådgivare FAR. Det som är bra med att anlita en skatterådgivare från FAR är att i och med att personen är medlem i FAR så har den också genomfört en examen i skatterådgivning och har därmed en dokumenterad utbildning och yrkeserfarenhet. Personen följer också de regler som FAR har satt upp som berör etik, vidareutbildning och kvalitet.

Om du vill känna dig trygg med vem du anlitar så ta en Auktoriserad Skatterådgivare FAR, då får du garanterat rätt rådgivning.